SLS

Marko Zidanšek: Celje mora postati najprivlačnejše mesto za bivanje

Celje, 28. 8. 2018 - »Če želimo, da bo Celje mesto blaginje za vse občanke in občane, potem moramo u...

Preberi več...


"Ponesite naš glas v parlament''

Šmarje, 21. 5. 2018 -  Odlično vreme je v nedeljo dopoldne na železniško postajo v Šmarju pri Jelšah...

Preberi več...


Srečanje s kandidatom za poslanca na državnozborskih volitvah 2018 Markom Zidanškom

To nedeljo, 20. maja, ste vljudno vabljeni na srečanje s kandidatom za poslanca mag. Markom Zidanško...

Preberi več...


Več novic...

Domov | Kazalo | Kontakt

Klub svetnikov in svetnic MO SLS Celje
Stanetova 17a, 3000 Celje
Tel.: 059 221 992
e-pošta: sls-celje@t-1.si
Uradne ure: po predhodni najavi

Predsednik: mag. Marko Zidanšek


Predstavitev predsednika

Mag. Marko Zidanšek se je rodil 11. novembra 1968 v Celju kot drugi otrok. Po končani osnovni šoli in Srednji šoli za gostinstvo in turizem je kot samostojni obrtnik vodil uspešno gostinsko podjetje. To je trajalo vse od leta 1989 in do 2003 (leta 1994 se je zaradi spremembe zakonodaje njegov status spremenil v samostojnega podjetnika). Svoje znanje je nadgradil s strokovnim nazivom diplomirani upravni organizator na Visoki upravni šoli v Ljubljani, smer javna uprava, in kasneje še na Fakulteti za podiplomske državne in evropske študije Brdo pri Kranju, kjer si je pridobil naziv magister znanosti.


V politiko je vstopil leta 1990, ko se je pridružil stranki SKD in bil leta 1992 izvoljen za predsednika MO SKD. Na lokalnih volitvah leta 1998 je bil izvoljen v mestni svet Mestne občine Celje, kjer je mu teče že peti mandat. Tri mandate je opravljal funkcijo podžupana MOC, odgovornega za področje okolja, prostora ter komunale. V četrtem mandatu pa je bil pooblaščenec župana, ki je v MOC odgovoren za finance in gospodarstvo. Tudi v petem mandatu je pooblaščenec župana za področja financ ter okolja in prostora. 6. decembra 2014 je bil izvoljen tudi za predsednika Slovenske ljudske stranke ter decembra 2017 za državnega svetnika.

Aktiven je ostal tudi na strokovno-profesionalnem področju. 1. maja 2003 se je v javnem podjetju Javne naprave (danes Simbio) zaposlil kot pomočnik direktorja,  14. junija 2005 pa ga je nadzorni svet družbe imenoval za direktorja podjetja Javne naprave, sedaj Simbia. Sicer pa je predsednik Nadzornega sveta Nepremičnin Celje, d.o.o., član Nadzornega sveta ZPO, d.o.o. (družbe za upravljanje s parkirišči in javnimi objekti) in namestnik predsednika Upravnega odbora VŠPI - Visoke šole za proizvodno inženirstvo.

Mag. Marko Zidanšek živi s sinovoma Sebastjanom in Benjaminom ter ženo Matejo v Začretu pri Celju. V prostem času se rad posveti družini, sprehaja s psom, udeleži kakšne izmed kulturno-športnih prireditev v Celju, vozi motor in posluša glasbo.