SLS

Marko Zidanšek novi predsednik SLS

Podčetrtek, 6. december 2014 - Predsednik Mestnega odbora SLS Celje in pooblaščenec celjskega župana...

Preberi več...


Izžrebali smo srečneže nagradne križanke

Celje, 20. 10. 2014 – Znani so srečneži, ki so pravilno rešili nagradno križanko volilnega časopisa...

Preberi več...


Prepričljiva zmaga župana Bojana Šrota in liste SLS

Celje, 7. oktober 2014 - Občinska volilna komisija je objavila neuradne rezultate lokalnih volitev....

Preberi več...


Več novic...

Domov | Kazalo | Kontakt

Klub svetnikov in svetnic MO SLS Celje
Stanetova 17a, 3000 Celje
Tel.: 059 221 992
Fax: 059 222 003
e-pošta: sls-celje@t-1.si
Uradne ure: po predhodni najavi

Predsednik: mag. Marko Zidanšek


Predstavitev predsednika

Mag. Marko Zidanšek se je rodil 11. novembra 1968 v Celju kot drugi otrok. Po končani osnovni šoli in Srednji šoli za gostinstvo in turizem je kot samostojni obrtnik vodil uspešno gostinsko podjetje. To je trajalo vse od leta 1989 in do 2003 (leta 1994 se je zaradi spremembe zakonodaje njegov status spremenil v samostojnega podjetnika). Svoje znanje je nadgradil s strokovnim nazivom diplomirani upravni organizator na Visoki upravni šoli v Ljubljani, smer javna uprava, in kasneje še na Fakulteti za podiplomske državne in evropske študije Brdo pri Kranju, kjer si je pridobil naziv magister znanosti.

V politiko je vstopil leta 1990, ko se je pridružil stranki SKD in bil leta 1992 izvoljen za predsednika MO SKD. Na lokalnih volitvah leta 1998 je bil izvoljen v mestni svet Mestne občine Celje, kjer je mu teče že peti mandat. Tri mandate je opravljal funkcijo podžupana MOC, odgovornega za področje okolja, prostora ter komunale. V četrtem mandatu pa je bil pooblaščenec župana, ki je v MOC odgovoren za finance in gospodarstvo. Tudi v petem mandatu je pooblaščenec župana za področja financ ter okolja in prostora. 6. decembra 2014 je bil izvoljen tudi za predsednika Slovenske ljudske stranke.

Aktiven je ostal tudi na strokovno-profesionalnem področju. 1. maja 2003 se je v javnem podjetju Javne naprave (danes Simbio) zaposlil kot pomočnik direktorja,  14. junija 2005 pa ga je nadzorni svet družbe imenoval za direktorja podjetja Javne naprave, sedaj Simbia. Sicer pa je predsednik Nadzornega sveta Nepremičnin Celje, d.o.o., član Nadzornega sveta ZPO, d.o.o. (družbe za upravljanje s parkirišči in javnimi objekti) in namestnik predsednika Upravnega odbora VŠPI - Visoke šole za proizvodno inženirstvo.

Mag. Marko Zidanšek živi s sinovoma Sebastjanom in Benjaminom ter ženo Matejo v Začretu pri Celju. V prostem času se rad posveti družini, sprehaja s psom, udeleži kakšne izmed kulturno-športnih prireditev v Celju, vozi motor in posluša glasbo.